Pages

Monday, 17 December 2012

TAGET @ TARGET









"dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"
selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W



.......................................................................................................







TARGET pada malam ini and pagi besok (mudah2an)....(^_^)''


> buat exercise FOREX 1 & 2 (susaa wuu)

> buat exercise CASH FLOW 2

> baca OB bab 12

> bangun awal besok....




tak lupa senantiasa mendekatkan diri kepada Dia, moga dipermudahkan Dia...;)


kurangkan FB please =) 




* masih terngiang kata ni, lupa baca katna, orang Islam yang baik itu adalah orang yang bagi salam and makanan kepada orang yang kenal and tak kenal, sangatlah jauh dengan diriku...








............................the eNd...............................














Sunday, 16 December 2012

CINTA SIAPA YANG KAU CARI?





Bismillahirahmanirrahim..
"selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W"



pada waktu ini, pada ketika ini, aku rasa sangat sepi, hati mulai tak tenang, takutnya aku bila terkenang dosa yang bertimbun...

di saat orang lain mencari cinta manusia, aku ingin menjauhi diri, aku takut jika terjatuh ke lembah kebinasaan, lemahnya wanita bila terkenang seorang lelaki...
tak sangka boleh post mcm ni..~.~

bila difikir balik, buat apa aku mencari cinta manusia yg tak halal jika selalu melupakan Dia, selalu meminggirkan Dia, selalu mengenepikan Dia, di dalam sembahyang pun boleh memikirkan yg lain..
nauzubillah...

aku takut Ya ALLAH,

Engkau yg berikan aku kesenangan,
Engkau yg berikan aku kehidupan (mudah2hannya dapatlah aku memperbaiki diri, bertaubat krn teringat kata2, sembahyanglah kamu sekunyuknya umpama kamu tak akan bertemu dengan sembahyang berikutnya)
Engkau berikan segala kemudahan...
tetapi aku tidak bersyukur malah mengingati yg lain..

Ya Allah, ampuni dosaku ini...
aku sentiasa ingin berada di bawah payung rahmat kasihMU...
aku ingin sentiasa mencari cintaMU, redhaMU...
semoga Engkau senantiasa meredhaiku Ya Allah...


...tidoq2,.asyik berFB saja!!






semoga sentiasa tersemat di hati























Friday, 14 December 2012

PENGAKHIRAN SEMESTER 5




Bismillahirahmanirahimm..
"selawat & salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W"



Alhamdulillah diberi peluang menghirup udara segaqq pd hari 1/2/34 iaitu 1 safar 1434..cantik bukan tarih hari ini ;)









means that ada sebulan lagi utk pengakhiran semester 5 di Universiti Ulu Malaysia..sedihhhh giiilaaa ;(

sebelum berakhirnya kena hadapi duluk final exam..antara ujian paling besor di universiti..habeh muka stress lepas ni..tetapi masa nila nak tengok perhubungan kita dengan Allah kukuh ka tak, kekuatan kita takat mana, nafsu kita macam mana, ukhwah kita, mak ayah kita and memacam lagi..tapi bagi aku, time nila aku nak buat benda aku jarang buat (tambah2 moviela) untuk hilang stress kononnya, then bila exam nganga jadiinya...

jadi untuk mengelakkan benda ni berulang aku kena balik ke pangkal jalan, ingatlah DIA yang selalu menguatkan hambaNya ketika susah, DIA banyak bagi masa, ruang and peluang untuk hambaNya, ingatlah orang yang banyak bersusah payah demi aku (mak ayah kak abang), kengkawan yang selalu berada di samping aku, lecturer yang tak jemu mengajaq student dia yang memacam pangai ;(

tak lupa saudara kita yang teraniaya di Palestin, Syria and seangkatan ;(




familiku ;)







sahabat masjid ;)







seangkatan ;)








free Palestin!!!!







Salam imtihan sahabat2 =)